Haydn's Nelsonmesse i ChristianskirkenUngarnskorgruppen optrådte i Budapest's domkirke Skt.Istvans kirke
(foto Kjeld Petersen)


Søndag den 17.januar kl.16 opføres Joseph Haydn's Nelson-messe i Christianskirken på Christianshavn for solistkvartet, kor og piano under ledelse af Bente Hanke.

Missa in Angustiis (messe for urolige tider) eller Lord Nelson Messen er nr.11 af i alt 14 Haydn messer og komponeret i 1798, hvor Joseph Haydn i en alder af 66 år var på det ypperste af sin musikalske karriere. Messen blev opført første gang den 15. september 1798, og netop på den dag nåede nyheden om Lord Nelsons sejr over Napoleon i slaget på Nilen frem til Wiens borgere. Derfor navnet Lord Nelson Messen.

Det er TAP-koret og Gundsøkoret (ialt 70 sangere), der tegner koncerten. TAP-korets navn stammer fra korets etablering i 1976 af det Teknisk Administrative Personale ved Københavns Universitet. Gundsøkorets hjemsted er Jyllinge. De to kor arbejder jævnligt sammen om opførelsen af større musikværker. Se mere på www.tap-koret.yolasite.com


Grupper fra de to kor deltog i november i en storstilet opførelse af Nelson-messen for soli, kor og symfoniorkester i Budapest, Ungarn.

Solisterne er Maria Hanke, Elisabeth Hanke, Josef Hamber og Paul Frederiksen. Den ledsagende musik fremføres af koncertpianist Frederik Malmqvist.

Billetter á 75 kr. på Billetnet og ved indgangen. Børn fri adgang.

Make a Free Website with Yola.